17 septembrie 2009 - Poesis - Aiurit şi aburit

De Alina Ioana Deac la data September 17, 2009   in Rubrica PIESA ZILEI

Pentru că este, după părerea mea, una dintre cele mai valoroase trupe din peisajul folkului românesc (cu toate că, din păcate, nu se bucură, în momentul de faţă, tocmai de celebritatea pe care ar merita-o), m-am gândit ca astăzi să vă invit din nou să vă serviţi cafeluţa în compania trupei Poesis.

Cântecul pe care l-am ales pentru astăzi face parte de primul lor album, „Cântec şoptit” şi a fost compus pe versurile lui Eugen Ionescu (în original, poezia se numeşte „Suvenir” şi a apărut în micul volum de versuri  „Elegii pentru fiinţe mici” -1931, în perioada românească, a începurilor literare ale dramaturgului).

Aşadar, îi invit din nou în scena Folkblog pe Marius Baţu şi pe Eugen Baboi cu un cântec care, spun eu, vă va face ziua mai frumoasă - „Aiurit şi aburit”.


Poesis - Aiurit si aburit
Asculta mai multe audio Muzica

Popularity: 3% [?]

Un comentariu
Trimite un comentariu »

  1. Plecaciuni in fata acestei trupe !
    Pentru a-si regasi celebritatea din vremurile trecute ar fi ideal sa fie cat mai des promovati, asa cum o faceti voi. Si nu numai in acest mod, ci pe toate caile posibile. Asa cum imi doresc sa vad o promovare mai intensa a muzicii folk, in general, pe orice cale. Ar fi un bun inceput in a schimba ceva.
    Imi doresc cu disperare sa nu mai vad tineri entuziasmati de muzica proasta, pe versuri fara nici un fel de noima si de valoare. In egala masura ma bucur sa vad tineri care apreciaza acest gen de muzica si atunci simt ca acestia stiu foarte bine ce inseamna acel fior in fata frumosului (si aici nu exista loc de negociere sau indoiala: muzica buna nu poate fi asociata decat cu poezia de calitate).
    “Aiurit si aburit” este cantecul perfect al tanarului care isi iubeste varsta.
    Le multumesc celor de la Poesis pentru asemenea cantece !

Comentariul tau :